Spojení do USA: Obnovení letů na příští rok oznámily jako první American Airlines

Airbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště PrahaAirbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště Praha

Praha má naději, že nezůstane dlouhodobě bez přímého leteckého spojení do Spojených států amerických. Společnost American Airlines oznámila, že na

Praha má naději, že nezůstane dlouhodobě bez přímého leteckého spojení do Spojených států amerických. Společnost American Airlines oznámila, že na příští letní sezonu počítá s obnovením letů Filadelfie –⁠ Praha. Letenky už jsou v prodeji, relaci obslouží Boeing 787 Dreamliner. Firma nicméně opustila plány na zavedení letů z Chicaga do Prahy.

American Airlines jako první z trojice amerických společností oznámily zrušení letošní „pražské“ sezony už na začátku dubna. Následně se přidaly i Delta Air Lines (Praha –⁠ New York) a United Airlines (Praha –⁠ Newark). Omezení letů souvisí s poklesem poptávky kvůli pandemii koronaviru. Delta ani United zatím své další plány s Prahou neupřesnily.

American Airlines otevřely letní linku z Filadelfie do Prahy v květnu 2018. Loni na ní nasazovaly Airbus A330-200. Firma očekává, že v létě 2021 klesne její kapacita na dálkových mezinárodních linkách o 25 procent oproti roku 2019.

 

Tagy american airlines Praha - Filadelfie USA
2 komentáře