Dělníci snesou část Negrelliho viaduktu, demolice mostu přes Křižíkovu omezí MHD

Most přes Křižíkovu ulici v Karlíně. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraMost přes Křižíkovu ulici v Karlíně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Rekonstrukce Negrelliho viaduktu omezí v příštích dnech provoz autobusů MHD v oblasti Karlína. Dělníci budu likvidovat přemostění Křižíkovy ulice, která

Rekonstrukce Negrelliho viaduktu omezí v příštích dnech provoz autobusů MHD v oblasti Karlína. Dělníci budu likvidovat přemostění Křižíkovy ulice, která se kvůli tomu uzavře pro veškerý provoz.

„Pod mostem nebude možné projít ani projet,“ uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová. Práce začnou v pátek, skončit by měly 8. května. Most má rozpětí 22,5 až 26 metrů, na šířku měří až 20 metrů. Tvoří ho čtyři nosníkové rošty, které je potřeba během demolice po délce rozřezat na jednotlivé nosníky.

Negrelliho viadukt po rekonstrukci, vizualizace. Autor: SŽDC

Negrelliho viadukt po rekonstrukci, vizualizace.
Autor: SŽDC

Autobusové linky MHD budou od pátečního dopoledne (cca 10:00) do středečních brzkých ranních hodin (cca 4:30) vedeny po odklonové trase. U linky 135 se v obou směrech ruší zastávky Pernerova a U Památníku, u linky 207 se zmíněné zastávky ruší jen ve směru na Ohradu, v opačném směru bude zastávka Pernerova posunuta, stejně tak zastávka Florenc.

V polovině února dělníci snesli i ocelový most přes nedalekou ulici Prvního pluku. Oprava viaduktu začala loni v červnu a vyjde na 1,4 miliardy korun. Hotovo by mělo být v lednu 2020. Práce provádějí společnosti Hochtief, Strabag a Avers. Sanací projde všech 99 původních mostních oblouků.

Tagy MHD Negrelliho viadukt praha SŽDC
Žádné komentáře