DB věří rychlovlakům. Pořídí dalších 18 ICE, nejstarší čeká modernizace

Jednotka ICE4 na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Foto: Deutsche BahnJednotka ICE4 na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Foto: Deutsche Bahn

Flotila vysokorychlostních vlaků v Německu se rozšíří o další soupravy. Dozorčí rada Deutsche Bahn (DB) schválila nákup dalších 18 sedmivozových

Flotila vysokorychlostních vlaků v Německu se rozšíří o další soupravy. Dozorčí rada Deutsche Bahn (DB) schválila nákup dalších 18 sedmivozových jednotek ICE 4 za 700 milionů euro.

Firma o nákupu informovala v tiskové zprávě. Dodavatelem bude Siemens. DB u něj má objednáno už 119 vlaků ICE4 za 5,3 miliardy euro, objednávku tak navýší na celkem 6 miliard euro. Na vývoji rychlovlaků ICE4 se podílelo i české vývojové centrum Siemensu.

K 18 novým soupravám přikoupí DB ještě 50 vozů, které vloží do dvanáctivozových jednotek ICE4. Vzniknou tak nejdelší vlaky pro osobní dopravu na německé železnici. Budou měřit 375 metrů, pojmou až 918 sedících cestujících. Nasadit je chce na nejvytíženějších trasách, především z Kolína nad Rýnem.

Jednotka ICE4 na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Foto: Deutsche BahnDB se rozhodly pojmenovat po významných osobnostech 25 nových jednotek ICE-4. Foto: Deutsche BahnInfografika k novým vlakům ICE 4. Foto: SiemensSedačky v druhé třídě ICE 4. Foto: SiemensÚdaje o rezervaci jsou na displeji v sedačce. Foto: SiemensICE 4 při testovací jízdě. Foto: SiemensZakázka na ICE 4 je největším kontraktem v historii Siemensu, má hodnotu 6 miliard euro. Foto: SiemensJednotka ICE 4. Foto: Siemens

Kromě nákupu nových jednotek dozorčí rada odsouhlasila i 320 milionů euro na modernizaci jednotek ICE 1, které začaly jezdit v roce 1991.

Počet cestujících v německých rychlovlacích roste třetí rok za sebou, letos největší skok zaznamená DB díky loňskému otevření tratě z Berlína do Mnichova.

Tagy DB Deutsche Bahn ICE ICE4 rychlovlaky v Německu siemens
24 komentářů