DB navýší o čtvrtinu počty spojů z Berlína do Hamburku, vlaky pojedou po půlhodině

Hlavní nádraží v Berlíně. Foto: Jan SůraHlavní nádraží v Berlíně. Foto: Jan Sůra

Deutsche Bahn do dvou let výrazně navýší počty vlaků mezi dvěma největšími německými městy. Od prosince 2021 mají vlaky mezi

Deutsche Bahn do dvou let výrazně navýší počty vlaků mezi dvěma největšími německými městy. Od prosince 2021 mají vlaky mezi Berlínem a Hamburkem jezdit v půlhodinovém intervalu.

Navýšení počtu spojů o čtvrtinu oznámila DB v tiskové zprávě. „Trasa Hamburk – Berlín je jednou z našich hlavních tratích. S plánovaným navýšením počtu spojů jsme připraveni zvýšit počet míst ve vlacích mezi oběma městy o dvacet procent,“ řekl šéf DB Richard Lutz.

Denně mezi oběma městy jezdí zhruba 17 tisíc cestujících, část z nich jezdí i soupravami Českých drah, které na této trase jezdí z Prahy. Počty cestujících na této trase dlouhodobě stoupají: od roku 2014 z 4,5 milionu na 6,1 milionu cestujících v loňském roce.

Od změny jízdního řádu v roce 2021 zavedou DB novou linku pro vlaky ICE jen mezi těmito městy, dosud na této trase jezdí spoje z jiných tras, zejména Hamburk – Mnichov. Půjde o celkem šest párů nových spojů. Denně jich pojede mezi oběma městy třicet namísto stávajících 24.  DB ještě chtějí jednat s dopravními svazy o optimalizaci jízdních řádů.

Trasa Berlín – Hamburk má být první, na které bude zaveden takzvaný Deutschland Takt. Díky němu mají vlaky jezdit mezi největšími městy každou půl hodiny.

Tagy Berlín - Hamburk Deutsche Bahn Deutschland Takt
30 komentářů