DB chystá velkou výměnu sedaček v rychlovlacích, mají být pohodlnější

Nové sedačky v rychlovlacích ICE. Foto: DBNové sedačky v rychlovlacích ICE. Foto: DB

Německé rychlovlaky ICE 3 a ICE 4 čeká v příštích letech velká modernizace interiéru. Deutsche Bahn představila nové sedačky, které

Německé rychlovlaky ICE 3 a ICE 4 čeká v příštích letech velká modernizace interiéru. Deutsche Bahn představila nové sedačky, které bude do jednotek instalovat. Celkem půjde o 60 tisíc míst.

Do vývoje zapojila firma Technickou univerzitu v Darmstadtu, sedačky testovalo už 5 800 cestujících. Podle DB je pohodlnější například opěrka pro hlavu, nové jsou také materiály výplně, samotný sedák je širší, opěrka zad je měkčí. Podle DB vychází změna i z podnětů zákazníků, kteří jsou nespokojeni zejména se sedačkami v ICE 4. Područky jsou nově vyrobeny z pravé kůže, v první třídě se sedadlo zvětšilo oproti druhé, navíc ho jde posunou. DB odhadují náklady na investice do sedaček na 40 milionů euro.

DB změnu představují jako jeden ze způsobů, jak přilákat více cestujících do vlaků. Během příštích deseti let chce DB počet cestujících v dálkových vlacích zdvojnásobit. Firma současně oznámila, že chce výrazně zlepšit prostředí na nádraží, spouští také chatbot, který bude odpovídat na dotazy zákazníků 24 hodin denně. Do komunikace se zákazníky chce firma zapojit více umělou inteligenci, zákazníci si například budou moci koupit jízdenku jen hlasovým ovládáním.

Vylepšení sedaček v ICE 3 a ICE 4. Foto: DB

Vylepšení sedaček v ICE 3 a ICE 4. Foto: DB

Tagy DB Deutsche Bahn ICE
32 komentářů