Dalším hostem podcastu Cesty Zdopravy.cz bude Radim Jančura. Ptejte se

Nový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJetNový autobus Irizar i8 pro Regiojet. Foto: RegioJet

Připravujeme pro vás další podcast, k mikrofonu jsme tentokrát pozvali majitele Student Agency

(aktualizace 23.2.13:01 – Vzhledem ke zdravotní indispozici Radima Jančury (nikoliv Covid-19) bylo natáčení přeloženo na přespříští týden.)

Kam přijde, tam budí emoce. Jedni mu fandí a tleskají za to, jakým způsobem zvýšil kvalitu cestování v Česku a nastavil standardy, které se pak často ostatní snažili napodobovat. Druzí mu nemohou přijít na jméno a vyčítají mu údajné nekorektní chování či špatnou platební morálku jeho firem. Ať tak či tak, majitel skupiny Student Agency Radim Jančura je bezpochyby jednou z nejvýraznějších osobností veřejné dopravy v České republice.

Radim Jančura, majitel Student Agency a RegioJetu. Foto: RegioJet

Radim Jančura, majitel Student Agency a RegioJetu. Foto: RegioJet

Jak současná pandemie promění náš vztah k veřejné dopravě? Budeme ještě cestovat jako dřív? Na jaké linky si RegioJet ze skupiny Student Agency brousí zuby? Jak to vypadá s elektrickými vlaky pro Ústecký kraj? Proč si myslí, že bude fungovat nová vlaková linka do Splitu? Jak bude RegioJet v dalších letech investovat? Udělá za existencí stevardů v autobusech současná pandemie definitivní tečku? A jsou vůbec ještě aktuální plány na stavbu depa RegioJetu v pražské Hostivaři?

Tato a další témata otevřeme při natáčení tento týden. Radimu Jančurovi budeme pokládat i vaše dotazy. Pište je do komentářů v diskusi pod tímto článkem až do úterního večera. Celý rozhovor vám pak nabídneme tento pátek.

Radim Jančura bude zároveň odpovídat na otázku, kterou mu u nás nechal generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik při natáčení předchozího podcastu. Rozhovor s ním si můžete připomenout zde:

Tagy podcast Cesty Zdopravy.cz Radim Jančura
281 komentářů