Další zranění kvůli turbulencím. Osm lidí po letu z Dauhá do Dublinu skončilo v nemocnici

Boeing 787-8 Dreamliner. Foto: Qatar AirwaysBoeing 787-8 Dreamliner. Foto: Qatar Airways

Zraněno bylo celkem 12 lidí.

Celkem dvanáct lehčích zranění si vyžádaly turbulence, které postihly dnešní let QR17 společnosti Qatar Airways z Dauhá do Dublinu. Během jediného týdne jde o druhý případ, kdy došlo ke zranění cestujících z důvodu turbulencí.

Na rozdíl od úterního letu Singapore Airlines, při kterém jeden cestující zahynul a desítky zůstávají nadále často ve vážném stavu v péči lékařů, byl dnešní let s Boeingem 787 Dreamliner méně kritický.

O události informovalo letiště v Dublinu. To, že zranění nebyla vážná, dokládá skutečnost, že k události došlo nad Tureckem, ale posádka se nerozhodla divertovat blíže a pokračovala až do plánovaného cíle. Na letišti čekali zdravotníci. Osm cestujících bylo převezeno k ošetření do nemocnice.

Jeden mrtvý a desítky zraněných. Let Singapore Airlines z Londýna zasáhly silné turbulence

Podle vyjádření letiště bylo zraněno šest členů posádky a šest cestujících. Rozhlasová stanice RTE citovala jednoho z cestujících, podle kterého se letadlo dostalo do turbulencí v době, kdy se podávalo občerstvení. Měly trvat jen zhruba 20 sekund. Cestující popisují, jak na palubě po události vládl strach.

Po úterní události se turbulence staly znovu velkým tématem bezpečnosti leteckého provozu. Turbulence patří dlouhodobě mezi hlavní příčiny zranění cestujících na palubě.

Tagy qatar airways turbulence
4 komentáře