Další zavádění zón placeného stání v Brně bude pozvolnější, přidají se dvě oblasti

Parkování v Brně. Foto: Brno.czParkování v Brně. Foto: Brno.cz

K pozvolnějšímu rozšiřování zón sáhlo město po loňských zkušenostech, kdy úředníci nestíhali vydávat parkovací oprávnění.

Brněnští radní ve středu schválili nový harmonogram rozšiřování zón rezidenčního parkování pro letošní rok. Oproti původnímu, který počítal s pěti etapami, počítá nový harmonogram s rozložením expanze zón do 11 fází. První přijde v polovině dubna, poslední začátkem listopadu. Přesný rozpis ve formátu pdf je ke stažení zde. Nově byly do harmonogramu zařazeny dvě oblasti: Cimburkova a Viniční.

K pozvolnějšímu rozšiřování zón sáhlo město po loňských zkušenostech, kdy úředníci nestíhali vydávat parkovací oprávnění. „Bylo zaváděno více oblastí najednou, což vedlo k velkému vytížení pracoviště pro vydávání parkovacích oprávnění. Přestože si lidé mohou svá oprávnění vyřídit s předstihem, zpravidla to nechávají na poslední chvíli,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Všechny oblasti zařazené do harmonogramu pro rok 2023 budou patřit do návštěvnické zóny C, kde je parkování regulováno v době od 17 do 6 hodin. V této době zde návštěvníci zaplatí 20 korun za hodinu, jedna hodina denně je zdarma. Pro rezidenty a abonenty platí stejná pravidla jako v jiných oblastech.

Tagy brno modré zóny Parkování v Brně
47 komentářů