Další velké omezení u Kolína. V Nové Vsi startují úpravy křižovatky

Křižovatka silnice I/38 s Velimskou ulicí v Nové Vsi. Foto: Google Street ViewKřižovatka silnice I/38 s Velimskou ulicí v Nové Vsi. Foto: Google Street View

Provoz bude řízen semafory, místem projede 11 tisíc aut denně.

Silnice I/38 na Kolínsku bude od pondělí místem, kde se musí řidiči a cestující v autech obrnit trpělivostí. Kromě zahájení opravy silnice ze Starého Kolína do Malína  začne omezení i na opačném straně od Kolína. V Nové Vsi začne přestavba křižovatky silnice I/38 se silnicí III/32910, která prochází ulicí Velimskou. Místem projede 11 tisíc aut denně.

Z důvodu zajištění maximální plynulosti provozu zahájíme výstavbu dopravního omezení a následné frézování povrchu až po odeznění pondělní ranní dopravní špičky,“ uvedl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Důvodem úprav je současné dopravní řešení, které je nevhodné pro bezpečné odbočení vlevo ve směru od Kolína. Dojde k vložení přídatného pruhu pro odbočení vlevo mezi průjezdní jízdní pruhy. V rámci přestavby dojde rovněž k vložení přejezdného dělícího dopravního ostrůvku a bude zajištěna funkčnost odvodnění v prostoru křižovatky.

Veškeré stavební práce budou probíhat za provozu a ve 2 stavebních etapách. V rámci 1. etapy bude omezen provoz v jízdním pruhu ve směru na Nymburk a v opačném směru bude řízen kyvadlově pomocí světelné signalizace. Následně se přesunou práce do jízdního pruhu ve směru na Kolín, kde se za stejného dopravního opatření bude opakovat stejný postup. Řidiči musí také počítat s tím, že v rámci obou etap bude uzavřena samotná větev křižovatky do Velimi, aby se eliminovaly kolizní situace s hlavním tahem po silnici I/38.

Celá stavba by měla být hotova podle zhotovitele, společnosti M-Silnice, do 15. října, o dva týdny dříve, než předpokládá projekt. Akce vyjde na 3,15 milionu korun.

Tagy I/38 Nová Ves Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
4 komentáře