Další srážka se stavebním strojem, bagřík vyhodil motorák 809 z kolejí

Vykolejený motorový vůz 809 po střetu s bagrem, Chlumčany u Loun. Pramen: Správa železnicVykolejený motorový vůz 809 po střetu s bagrem, Chlumčany u Loun. Pramen: Správa železnic

Ke střetu osobního vlaku se stavebním strojem došlo i v pondělí, a to ve stanici Lovosice.

Česká železnice dnes zaznamenala v krátké době druhou srážku vlaku se stavebním strojem. Tentokrát došlo ke srážce malého bagru (nakladače) s motorovým vozem 809 u Chlumčan na Lounsku, kde se dodělává dálniční most (D7).

„Došlo k vykolejení vlaku jednou osou, bez zranění, provoz je zastaven,“ uvedl mluvčí Správy železnic Martin Kavka. Na místo podle něj míří drážní hasiči. Škoda na kolejovém svršku byla vyčíslena na 400 tisíc korun.

Bagr po střetu s motorovým vozem 809, Chlumčany u Loun. Pramen: Správa železnicVykolejený motorový vůz 809 po střetu s bagrem, Chlumčany u Loun. Pramen: Správa železnic

 

Ke střetu osobního vlaku se stavebním strojem došlo i v pondělí, a to ve stanici Lovosice, která je v rekonstrukci. Při příjezdu vlaku Švestkové dráhy jedoucího z Třebívlic do Lovosic vjel do průjezdného profilu nákladní automobil, který silně poškodil RegioSprinter společnosti AŽD Praha. Podle firmy je motorák na odpis.

Tagy motorový vůz 809 vykolejení vlaku
88 komentářů