Další problém D1. Na dálnici v nedodělaném úseku teče voda z kanalizace

Práce ve středovém pásu mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Foto: ŘSDPráce ve středovém pásu mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí řešit další nepříjemný problém na dálnici D1 v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. 

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí řešit další nepříjemný problém na dálnici D1 v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem.  Kvůli nefunkční kanalizaci se včera na dálnici dostala voda, která začala namrzat a silničáři museli krátce dálnici uzavřít, když na ní došlo k několika nehodám. Omezení je i dnes, kdy se objevila další havárie kanalizace.

Největší problémy nastaly na 98. kilometru. ŘSD v noci začalo s provizorními opravy kanalizace ve středovém pásu. „Je to velmi riziková havarijní situace, kterou musíme urychleně řešit,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.  Podle něj je kanalizace na některém místě buď zaslepená nebo ucpaná a proto vodu neodvádí, jak má. Silničáři udělali ve středovém pásu provizorní rýhu, která odvádí vodu k mostu. „Je to velmi provizorní řešení. V příštích dnech budeme zjišťovat přesné příčiny, kde je problém,“ dodal Rýdl.

Od rána je provoz na dálnici omezen do jednoho pruhu každým směrem, ve směru na Prahu je už volný. Jde o úsek, který opravovalo česko-italsko-kazašské sdružení, které ze stavby loni v závěru roku odešlo. Omezení je zatím naplánované do 19 hodin. „Nesouvisí to s následnými pracemi, které na dálnici prováděla Eurovia,“ dodal Rýdl.

Během včerejšího večera došlo na místě ke čtyřem lehčím nehodám s jedním zraněním.

Tagy D1 Humpolec - Větrný Jeníkov Ředitelství silnic a dálnic
Žádné komentáře