Nové povolení pro D35. Sedm kilometrů včetně tunelu Homole má územní rozhodnutí

Vizualizace východního portálu tunelu Homole na D35. Foto: ŘSDVizualizace východního portálu tunelu Homole na D35. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic získalo po týdnu další důležité povolení pro další úsek dálnice D35. Stavební úřad ve Vysokém Mýtě

Ředitelství silnic a dálnic získalo po týdnu další důležité povolení pro další úsek dálnice D35. Stavební úřad ve Vysokém Mýtě dnes vydal zatím nepravomocné územní rozhodnutí pro úsek Ostrov – Vysoké Mýto. Už minulý týden získalo ŘSD územní rozhodnutí pro obchvat Vysokého Mýta až do Džbánova.

Vyplývá to z oznámení na úřední desce vysokomýtské radnice. ŘSD o územní rozhodnutí žádalo už v listopadu 2017, kvůli změně technického řešení tunelu Homole ale povolování nabralo zpoždění a celé územní řízení trvalo téměř dva roky.

ŘSD už na konci loňského roku vysoutěžilo firmu, která připraví dokumentaci pro stavební povolení. Zakázku získalo sdružení Satra a Mott MacDonald.

Trasa D35 v úseku Ostrov - Vysoké Mýto. Foto: ŘSD

Trasa D35 v úseku Ostrov – Vysoké Mýto. Foto: ŘSD

Sedm kilometrů dlouhý úsek začíná v Ostrově, kam se již nyní staví úsek D35 z obce Časy. Součástí dálnice s odhadovanou cenou 3,48 miliardy korun je i 570 metrů dlouhý tunel pod vrchem Homole, který se nachází severovýchodně od Vraclavi. Stávající silnice III/30517 bude výstavbou dálnice D35 před západním tunelovým portálem přerušena a přeložena nad hloubený úsek tunelu Homole. Silnice III/30520 bude přeložena severně od dálnice. ŘSD v aktuálních plánech počítá se zahájením stavby v roce 2022. Detailnější data o stavbě jsou v informačním letáku ŘSD.

 

Tagy D35 D35 Ostrov - Vysoké Mýto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Top tunel Homole
56 komentářů