Další peníze do osvětlení Ejpovického tunelu. Zakázku získal s cenou 9,2 milionu Metrostav

Tunel Ejpovice. Foto: David Jančík, archiv Metrostav a.s.Tunel Ejpovice. Foto: David Jančík, archiv Metrostav a.s.

Doplnění osvětlení do obou trub Ejpovického tunelu dle požadavků hasičů vyjde Správu železniční dopravní cesty na 9,2 milionu korun. Zakázku

Doplnění osvětlení do obou trub Ejpovického tunelu dle požadavků hasičů vyjde Správu železniční dopravní cesty na 9,2 milionu korun. Zakázku získala podle registru smluv společnost Metrostav, odhadovaná cena byla 9,7 milionu. SŽDC zatím nezveřejnila podrobnosti (například počty zájemců) na profilu na zadavatele.

„Jedná se o přizpůsobení technologie aktuálně platným předpisům a normám, u kterých došlo ke změně,“ vysvětlila nedávno mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová. Osvětlení přitom bylo důvodem, proč došlo už dříve k prodražení stavby tunelu. Za instalaci světel zaplatila SŽDC Metrostavu, který tunel stavěl, v oddělené zakázce navíc 134 milionů korun.

Důvodem nových změn a doplnění mají být výsledky prověřovacího cvičení integrovaného záchranného systému těsně před zahájením provozu jižní trouby v listopadu 2018. „Z tohoto cvičení vzešly dodatečné požadavky Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje na úpravu požárně bezpečnostních zařízení v tunelu včetně osvětlení. Splnění dodatečných požadavků je zcela zásadní pro schválení Požárně bezpečnostního řešení tunelu a pro souhlas s kolaudací tunelu a trvalým provozem,“ vysvětlila Pistoriusová.

Hotovo má být podle smlouvy do konce srpna.

Tagy metrostav SŽDC tunel Ejpovice
9 komentářů