Další omezení letů do Asie. Qatar Airways bude létat do Dauhá jen třikrát týdně

Airbus A350-900 společnosti Qatar Airways poprvé přistál v Praze. Foto: Flyrosta.comAirbus A350-900 společnosti Qatar Airways poprvé přistál v Praze. Foto: Flyrosta.com

(aktualizováno 23:53) Letecká společnost Qatar Airways, která v posledních měsících výrazně navýšila svoji přítomnost na Letišti Praha nasazením větších letadel,

(aktualizováno 23:53) Letecká společnost Qatar Airways, která v posledních měsících výrazně navýšila svoji přítomnost na Letišti Praha nasazením větších letadel, od 1. dubna až do 1. června výrazně omezí svoji přítomnost na lince mezi Prahou a Dauhá. Namísto dvou letů denně bude létat jen třikrát týdně. Podle rezervačního systému neplánuje dopravce od dubna do června žádné lety, dopravce ale tuzemským prodejcům oznámil, že část spojů zachová.

Qatar Airways oznámily, že globálně omezí svoji kapacitu o 75 %, například kompletně uzemní svoji flotilu letadel A380.

V případě Prahy ještě zítra poletí podle původního plánu dvě linky denně, od pondělí do konce března bude v nabídce pouze odpolední let. Namísto Boeingu 787 Dreamliner nasadí Qatar Airways výrazně menší Airbus A320. Od 1. dubna budou létat ve úterý, čtvrtek a sobotu. Od začátku června by se mělo létat opět každý den.  Ke dvěma letům každý den se chtějí Qatar Airways vrátit těsně před začátkem prázdnin.

Qatar Airways jsou dalším dopravcem využívaným často pro spojení do Asie či Austrálie, který v Praze zastavuje provoz. Minulý týden oznámily přerušení linky Emirates a Turkish Airlines.

(Původně jsme uvedli, že linka bude zcela zrušena, což stále ukazuje rezervační systém. Podle vyjádření dopravce prodejcům letenek ale omezený provoz zůstane zachován)

Tagy DOG letiště praha omezení letů kvůli koronaviru prg PRG-DOH qatar airways
7 komentářů