Další obnova leteckých spojení. EasyJet se vrací do čtyř destinací

Přílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet Airbusu A319 společnosti easyJet z Barcelony do Prahy. Foto: Letiště Praha

Do Prahy se vrací i Eurowings s linkou do Hamburku. Easyjet se počtem linek stane třetím největším dopravcem v Praze.

Letiště Praha zaznamená tento týden další navýšení počtu destinací a linek, které dopravci z Ruzyně nabízejí. Přelom srpna a září bude především ve znamení návratu letecké společnosti easyJet. Obnovení letů vyplývá z rezervačního systému, Letiště Praha o návratu informovalo na sociálních sítích.

Dopravce od dnešního dne obnovuje spojení mezi Prahou a Manchesterem, kam bude létat dvakrát týdně. Od 6. září pak vrací i dvě italské linky: do Milána na letiště Malpensa bude nabízet tři lety týdně, do Neapole dvakrát týdně. Od 10. září se easyJet vrátí dvakrát týdně i do Bristolu.

Do Manchesteru ani Bristolu aktuálně není žádné přímé spojení, obnovení chystá na říjen Jet2.com a Ryanair. Do Milána létá Ryanair na letiště Bergamo, na Malpensu bude easyJet aktuálně jediným dopravcem. Do Neapole začne v průběhu září létat Wizz Air, s nástupem zimního letového řádu ještě Ryanair.

EasyJet se obnovením dalších linek stane podle jejich počtu třetím největším dopravcem v Praze po Smartwings a Ryanairu. Celkem bude nabízet osm linek.

Od 3. září se vrací i přímé spojení Prahy a Hamburku. Eurowings budou na trase nabízet tři lety týdně. Další týden navýší počet letů mezi Prahou a Moskvou České aerolinie, nabídnou lety každý den.

Letiště Praha odbavilo za červenec celkem 605 tisíc cestujících, což představuje meziroční nárůst o 140 %. V červenci 2019 odbavilo Letiště Praha 1,961 milionu cestujících.

Tagy BRS ČSA easyjet Eurowings HAM letiště praha MAN MXP NAP prg SVO
Žádné komentáře