Další nízkonákladový dopravce zkouší proniknout do dálkových letů. Flypop začne s lety do Indie

A330-300 v barvách flypop. Foto: flypopA330-300 v barvách flypop. Foto: flypop

Nový dopravce míří na početně silnou komunitu Indů ve Velké Británii.

Segment nízkonákladového dálkového létání láká i přes neúspěchy většiny dopravců v tomto segmentu dalšího hráče. Ve Velké Británii vzniká nový dopravce flypop, který chce začít s lety do Indie a postupně do jihovýchodní Asie. Tvrdí o sobě, že bude nejvíce nízkonákladovou společností na světě.

Firma postupně oznamuje své plány na svých internetových stránkách. Od října chce létat s Airbusem A330-300 do Amritsaru a Ahmedabádu. Ceny letenek mají začínat na 99 librách. V Londýně bude létat z letiště Stansted, kde už dříve zkoušela nízkonákladové dálkové lety například Air Asia X.

Dopravce tvrdí, že má dohodu s majitelem letadla na pronájmu za hodinovou sazbu, bude tak platit pouze za to, co letoun skutečně odletí. Firma cílí především na silnou indickou komunitu ve Velké Británii.

Zatímco u letů na kratší vzdálenosti jsou nízkonákladové aerolinky velmi úspěšné, u delších tras většina pokusů o zavedení tohoto konceptu skončila neúspěchem. Například Norwegian, které takto létaly z Evropy do USA, model dálkových letů zcela ukončily.

Tagy flypop nízkonákladové dálkové lety
3 komentáře