Loni přes milion, letos 77 tisíc. Nejvíce cestujících z Prahy létělo v únoru do Dubaje

Boeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: EmiratesBoeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: Emirates

Mezi dalšími oblíbenými destinacemi jsou Amsterdam, egyptská letoviska Hurghada a Marsa Alam a Dauhá.

Covidová krize držela i v únoru pražské letiště v drtivém útlumu. Letiště odbavilo 77 tisíc cestujících, což představuje meziroční pokles o 92 procent. Vyplývá to z dnes zveřejněných statistik Letiště Praha.  Loni v únoru letištěm prošlo přes milion pasažérů.

Výrazně se přitom proměnil i žebříček nejoblíbenějších destinací, kam se z Prahy létá. Zatímco loni vládlo pařížské letiště Charlese de Gaulla následováno dalšími evropskými letišti, letos nejvíce pasažérů míří do/z Dubaje. Ta byla loni v únoru až pátá.

Díky oblíbenosti Dubaje, kam létají Emirates a flydubai, se na první místo žebříčku zemí dostaly Spojené arabské emiráty. „Zájem cestujících o tuto destinaci potvrzuje i srovnání mezi jednotlivými měsíci letošního roku, v únoru toto spojení v porovnání s lednem využilo o 65 procent více cestujících,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Mezi dalšími oblíbenými destinacemi jsou Amsterdam, egyptská letoviska Hurghada a Marsa Alam a Dauhá, které slouží stejně jako Dubaj jako důležitý přestupní bod. Češi míří i na Kanárské ostrovy, kam letos letělo o 19 procent více cestujících než v únoru 2020.

Aktuálně mohou cestující využít z Letiště Václava Havla Praha přímá letecká spojení do přibližně 25 destinací, která provozuje přibližně dvacet leteckých společností. Jde především o linky do evropských metropolí, jako jsou Amsterdam, Paříž nebo Frankfurt.

Přehled všech aktuálně dostupných linek je na stránkách Letiště Václava Havla Praha. „Doporučujeme všem cestujícím, kteří mají aktuálně naplánovaný let, aby si vždy před cestou zjistili všechny aktuálně platné podmínky pro cestování, a vyhnuli se tak případným komplikacím při odbavení nebo při hraniční kontrole. Cestující by se také měli informovat o všech platných opatřeních na letišti a na palubě letadla své letecké společnosti,“ doplnila Pavlíková.

Tagy dubaj letiště praha únor
6 komentářů