Další město míří do Pražské integrované dopravy. Tarif bude platit i v příbramské MHD

MHD v Příbrami. Foto: PIDMHD v Příbrami. Foto: PID

Změna začne platit 10. prosince.

Cestující v Příbrami budou mít od 10. prosince možnost využívat pro cesty po městě tarifu Pražské integrované dopravy. Příbram je jedním z největších měst ve Středočeském kraji, kde dosud tarif PID neplatí.

„Integrace přináší cestujícím především možnost výběru výhodnějšího jízdního dokladu pro jejich cestu v městských i regionálních spojích,“ uvedl organizátor dopravy Ropid na svých stránkách. V autobusech MHD Příbram bude nově možné využít veškeré jízdní doklady dle Tarifu PID, i nadále zde budou platit stávající jízdní doklady dle Tarifu MHD Příbram. Na regionálních linkách PID po území města Příbram budou také nově platit jízdní doklady dle Tarifu MHD Příbram.

Součástí změn je i označení linek, aby byly součástí číselné řady linek PID, jinak se jízdní řády měnit nebudou.

Integrace je tečkou za roky sporů mezi městem a krajem o financování dopravní obslužnosti. Kdyby byla Příbram zcela bez integrace do PID, musela by ročně platit 8,7 milionu korun za nadstandardy, tedy za to, aby jezdilo dostatečné množství autobusů mimo špičku. Při částečné integraci bude tento příspěvek na hranici pěti milionů korun, uvedla ČTK.

Tarif MHD Příbram platí na městských linkách 501, 502, 503, 505, 506, 507, 508, 565 beze změny a nově platí také na regionálních autobusových linkách PID. Detaily o změně jsou na stránkách Ropidu.

Tagy PID Pražská integrovaná doprava Příbram
52 komentářů