Další linka do Ruska. Ural Airlines otevírají spojení do Permu

Airbus A319 společnosti Ural Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A319 společnosti Ural Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Ural Airlines otevře už čtvrtou linku z Prahy. Od 18. září začne létat dvakrát týdně do ruského města

Letecká společnost Ural Airlines otevře už čtvrtou linku z Prahy. Od 18. září začne létat dvakrát týdně do ruského města Perm.

Nové spojení oznámila firma na svém facebokovém profilu, letenky jsou již v prodeji. Na čtyřhodinový let z Prahy se letadlo vydá ve středu a v sobotu v 7 hodin ráno, z Permu letí v 15:20 s příletem do Prahy v 16:40. Letový řád je nastaven tak, že Ural Airlines na linku využijí Airbus A320, který přiletí z Jekatěrinburku, provede zpáteční let do Permu a poté opět zamíří do Jekatěrinburku.

https://www.facebook.com/UralAirlines/photos/a.208418089177025/2614619161890227

Do Permu naposledy létaly České aerolinie od roku 2013, linka nevydržela v provozu ani rok. Perm je přístavní město na řece Kama poblíž Uralu, žije v něm zhruba milion obyvatel.

„Jsme velice rádi, že se letecká společnost Ural Airlines rozhodla otevřít letecké spojení mezi Prahou a ruským Permem. V jejím případě půjde již o čtvrtou pravidelnou linku, létá také do Jekatěrinburgu, na letiště Žukovskij a do Krasnodaru. Očekáváme, že na nové lince bude během následujících dvanácti měsíců přepraveno více než 20 tisíc cestujících v obou směrech. Po zahájení letů z Permu bude Letiště Václava Havla Praha propojeno pravidelnými lety již s deseti destinacemi v Ruské Federaci,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Ural Airlines v posledním roce výrazně navýšily svoji přítomnost v Praze. Loni v závěru roku otevřely novou linku na letiště Žukovskij u Moskvy, současně navýšily počty letů mezi Prahou a Jekatěrinburkem po odchodu ČSA z této trasy. Létají také z Prahy do Krasnodaru.

Tagy letecké spojení Česko - Rusko letiště praha Praha - Perm Ural Airlines
14 komentářů