Další krok pro tramvaj do Jesenice. Radní schválili stavební uzávěru pro budoucí trať

Středočeští radní udělali další krok k výstavbě tramvajové tratě do Jesenice u Prahy. Rozhodli o vydání územního opatření o stavební

Středočeští radní udělali další krok k výstavbě tramvajové tratě do Jesenice u Prahy. Rozhodli o vydání územního opatření o stavební uzávěře pro koridor tramvajové tratě depo Písnice – Jesenice u Prahy. Kraj o tom informoval v tiskové zprávě.

„Plánované tramvajové tratě kopírují nejvytíženější dopravní tahy, které využívají obyvatelé Středočeského kraje pro příjezd do Prahy a naopak,“ vysvětlila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Kraj společně s pražským dopravním podnikem řeší i tramvaj do Zdib.

Přesnější zákres stavební uzávěry je na stránkách kraje.

Podle radního pro regionální rozvoj Martina Draxlera omezení nebo zákaz stavební činnosti postihuje l vlastníky pozemků jen v nezbytně nutné míře a rozsahu.

Tramvaj do Jesenice je jednou z připravovaných možností, jak dostat více lidí do veřejné dopravy při dojíždění do Prahy. Podobně kraj společně s DPP připravuje prodloužení tramvaje do Zdib.

Trať z Písnice za hranice hlavního města podle představ vedení Středočeského kraje dosáhne délky přibližně pět kilometrů a stavět se bude ve dvou etapách. Kratší z Písnice do Vestce a delší až do Jesenice, náklady dříve kraj odhadl na 2,5 miliardy korun.

Tagy Písnice - Jesenice rozšiřování tramvajových tratí mimo Prahu Středočeský kraj
31 komentářů