Další krok k přímým letům na Tchaj-wan. Ministerstvo dopravy vydalo povolení dopravci China Airlines

Airbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.comAirbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.com

Linka by měla být spuštěna ve druhé polovině července s frekvencí dvakrát týdně. Zajišťovat ji mají letadla Airbus A350.

Přímé letecké spojení mezi Prahou a tchajwanským hlavním městem Tchaj-pejí nabývá konkrétnějších obrysů. České ministerstvo dopravy oznámilo, že vydalo společnosti China Airlines povolení k zavedení linky.

Linka mezi Letištěm Václava Havla a letištěm Taoyuan International Airport by měla být spuštěna ve druhé polovině července s frekvencí dvakrát týdně. Zajišťovat ji mají letadla Airbus A350. Mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková už dříve potvrdila, že jednání o nové lince probíhají.

„Podporujeme zavádění přímých linek do světových destinací a právě avizované zahájení pravidelných letů z Tchaj-peje může významně pomoci rozšiřování vzájemné obchodní spolupráce, ale i rozvoji cestovního ruchu,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka. Dodal, že nyní je na samotné letecké společnosti, kdy linku spustí a kdy se lety objeví v rezervačních a prodejních systémech.

O chystaném zavedení linky z Tchaj-peje do Prahy informoval i server Taipei Times. Odvolal se přitom na vyjádření tchvajwanského ministra dopravy v parlamentu.

Letecký dopravce ze třetí země může provozovat pravidelnou obchodní leteckou dopravu do České republiky jen na základě povolení vydaného podle zákona o civilním letectví ministerstvem dopravy.

Tagy China Airlines letecké spojení Česko - Tchajwan letiště praha Ministerstvo dopravy
47 komentářů