Další indická aerolinka chce létat do Evropy. S Boeingy 737 MAX přes Emiráty

Boeing 737-900ER společnosti SpiceJet. Foto: isarg Vyas [GFDL 1.2 (http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html) or GFDL 1.2 (http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html)]Boeing 737-900ER společnosti SpiceJet. Foto: isarg Vyas [GFDL 1.2 (http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html) or GFDL 1.2 (http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html)]

Indická nízkonákladová letecká společnost SpiceJet chce otevřít svoji první základnu mimo Indii. Od prosince chce umístit až pět letadel na

Indická nízkonákladová letecká společnost SpiceJet chce otevřít svoji první základnu mimo Indii. Od prosince chce umístit až pět letadel na letiště v emirátu Rás al-Chajma. Ze Spojených arabských emirátů pak chce létat i do Evropy a nabídnout tak spojení z Indie s přestupem.

O plánech SpiceJetu informoval jako první indický server Economic TimesEconomic Times.  Podle šéfa SpiceJet Ajay Singha by současný druhý největší indický letecký dopravce mohl začít létat už v prosinci z Dillí do Rás-al-Chajma a následně dál do Evropy. Na lety chce použít stále uzemněná letadla Boeing 737 MAX.

SpiceJet chce jít podobným modelem, jako jeho rivalové se základnami na jiných letištích ve Spojených arabských emirátech: flydubai a Air Arabia dnes spojují Evropu s Indií lety přes letiště v Dubaji, respektivě Šardžá.

Lety z Indie do Evropy lákají i další indické dopravce. IndiGo tento týden objednalo 300 letadel A320neo včetně dálkové verze A321XLR. Ta umožní bez problémů dolet z Evropy do Indie.

Tagy letecké spojení Evropa - Indie SpiceJet
5 komentářů