Další evropská aerolinka končí. Belgické VLM dolétaly, firma se stejným jménem pokračuje

VLM Airlines létaly s pěticí strojů Fokker 50. Foto: VLM AirlinesVLM Airlines létaly s pěticí strojů Fokker 50. Foto: VLM Airlines

Belgický dopravce N.V. SHS Antwerp Aviation létající pod značkou VLM Airlines je další evropskou leteckou společností, která letos končí s

Belgický dopravce N.V. SHS Antwerp Aviation létající pod značkou VLM Airlines je další evropskou leteckou společností, která letos končí s přepravou cestujících.  Současně ale zůstává v provozu jiná aerolinka, která nese stejné jméno.

Aerolinky to uvedly na svých webových stránkách, kde současně oznámily vstup do likvidace. Končí tak spojení Antverp s řadou evropských měst, například s Mnichovem, Aberdeenem nebo Kolínem nad Rýnem. Firma létala s Fokkery 50, dnes už poměrně raritním typem v evropské letecké dopravě.

První dopravce už oznámil vstup na antverpské letiště, kde cítí příležitost po konci VLM. FlyBe začne létat na londýnské letiště Southend.

Padlé aerolinky už byly ve velkých problémech v roce 2016, kdy zkrachovaly. Nový majitel obnovil provoz, po necelých dvou letech ale snahu o záchranu vzdává.

Krach VLM je přitom matoucí pro cestující. Pod stejnou značkou a stejným logem existuje v Belgii ještě další aerolinka, jen pod jiným obchodním názvem. V Bruselu sídlící společnost VLM Airlines N.V. proto vydala prohlášení, v kterém upozorňuje, že se zkrachovalou firmou z Antverp nemá nic společného. Firma létá s Airbusem A320 a A321 mezi Bruselem a Hannoverem a pronajímá letadla jiným společnostem.

Během dvou týdnů jde o druhý konec malého evropského regionálního leteckého dopravce, na konci srpna ukončily činnost švýcarské SkyWork Airlines

Tagy VLM Airlines
2 komentáře