Další evropské aerolinky končí. Švýcarské SkyWork zastavily provoz

Saab 2000 v barvách SkyWork Airlines. Foto: SkyWork AirlinesSaab 2000 v barvách SkyWork Airlines. Foto: SkyWork Airlines

Ze seznamu evropských leteckých dopravců zmizela včera další letecká společnost. Švýcarský dopravce SkyWork Airlines ukončil provoz kvůli nedostatku peněz. Konec

Ze seznamu evropských leteckých dopravců zmizela včera další letecká společnost. Švýcarský dopravce SkyWork Airlines ukončil provoz kvůli nedostatku peněz.

Konec oznámila firma na svých webových stránkách.  Krach se dotkne zhruba 11 tisíc cestujících, kteří už mají u švýcarské aerolinky se základnou v Bernu koupené letenky. „Po neúspěšných jednáních s potenciálním investorem není prostor pro pokračování v podnikání. Proto jsme dobrovolně odevzdali licenci k provozu úřadu pro civilní letectví,“ uvedla firma ve své zprávě.

Firma oznámila současně vstup do insolvence. V prohlášení připomněla, že byla posledním švýcarským dopravcem se švýcarským kapitálem.

SkyWork Airlines létaly se šesti turbovrtulovými letadly Saab 2000 do celkem 22 destinací po celé Evropě. Aerolinky vznikly v roce 1983 původně jako letecké taxi, ekonomické problémy vedly už loni k zastavení provozu na tři dny. Firma ale nakonec sehnala potřebné peníze. Teď už ne. 

Tagy SkyWork Airlines
2 komentáře