Další dopravce končí s A380. Hi Fly jediný stroj vyřadí do konce roku

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi Fly

Podle portugalského dopravce doba velkým letadlům nepřeje.

Portugalská společnost Hi Fly vyřadí do konce roku svůj jediný Airbus A380 ve flotile. S jeho provozem končí po necelých třech letech. Dopravce byl zatím prvním a jediným, kdo do flotily zařadil použité největší osobní letadlo světa.

Konec A380 ve flotile oznámil Hi Fly v tiskové zprávě. „Rozhodnutí neprodloužit leasing tohoto letadla je důsledkem současné situace na trhu, která dramaticky omezila poptávku po cestování největšími letadly,“ uvedla firma v prohlášení.

Hi Fly začal s A380 létat v roce 2017, letadlo registrace 9H-MIP původně létalo v barvách Singapore Airlines, které se ho po uplynutí doby leasingu zbavily. Hi Fly je charterový dopravce, kterého si najímají aerolinky například jako náhradní stroj. V minulosti se často objevoval na trasách Norwegian Air Shuttle jako náhrada za často odstavené dreamlinery.

Portugalská společnost je jedním z patnácti dopravců, kteří s A380 létají nebo létali. Řada dopravců ale tato letadla buď na několik let odstavila, nebo zcela vyřadila. Definitivní konec nastal například u Air France.

Hi Fly má letadlo v netradičním nátěru, který vyzývá k ochraně korálových útesů. Firma tento motiv použije na jedno ze svých letadel A330.

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 s vymontovanými sedačkami pro přepravu nákladu. Foto: Hi FlyA380 s vymontovanými sedačkami pro přepravu nákladu. Foto: Hi Fly
Tagy A380 Airbus A380 Hi Fly
9 komentářů