Další aerolinky omezují první třídu, zrušení se dotkne i letů do Prahy

Letiště Praha, jumbo Korean Air. Pramen: Letiště PrahaLetiště Praha, jumbo Korean Air. Pramen: Letiště Praha

Dvě největší korejské letecké společnosti – Korean Air a Asiana Airlines – se rozhodly výrazně omezit počty letů, na kterých

Dvě největší korejské letecké společnosti – Korean Air a Asiana Airlines – se rozhodly výrazně omezit počty letů, na kterých nabízejí cestujícím i první třídu. Omezení se dotkne i letů do Prahy.

Korean Air zruší první třídu od června podle listu The Straits Times na celkem 27 mezinárodních linkách. Nejdražší a nejkomfortnější třída tak zůstane jen na 35 mezinárodních linkách dopravce, tedy zhruba 30 procentech. „Rozhodli jsme se pro uspořádání se dvěma třídami pro lety zejména do turistických destinací, kde je poptávka po první třídě nižší,“ uvedly Korean Air v prohlášení.

Změny se dotknou i linky do Prahy, ale až s nástupem zimního letového řádu. „V průběhu zimy, kdy nasazujeme B787-9 Dreamliner, budeme mít v nabídce ekonomickou a business (Prestige) třídu,“ uvedl zástupce Korean Air v Česku Michal Ohnesorg.

V uplynulé zimě létaly do Prahy Korean Air s dreamlinerem s první třídou. „Sedadla v první třídě u našich dreamlinerů se v zásadě neliší od těch v business třídě. Rozdíl je v servisu a poskytovaných službách. Přechod ze tříkabinové na dvoukabinovou konfiguraci proto není tak složitý,“ dodal Ohnesorg.

Boeing 787 Dreamliner společnosti Korean Air v Praze. Foto: Michael Holeček

Boeing 787 Dreamliner společnosti Korean Air v Praze. Foto: Michael Holeček

K další redukci první třídy přistupuje i Asiana. Ta už dříve přestala první třídu nabízet ve všech letadlech s výjimkou A380, od 1. září ji nebude nabízet už na žádné lince, jak upozornil server The Points Guy.

Aerolinky sice v poslední době investují výrazně do prémiových tříd, ale většinou raději do byznys třídy než do první.

Tagy Asiana Airlines Korean Air první třída v letadle
5 komentářů