Další aerolinka začala létat s dreamlinerem. WestJet ho nasadí i na lety do Evropy

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách WestJet. Foto: BoiengBoeing 787-9 Dreamliner v barvách WestJet. Foto: Boieng

Kanadská nízkonákladová letecká společnost WestJet je dalším dopravcem, který zařadil do své flotily Boiengy 787 Dreamliner. Firma tento týden převzala

Kanadská nízkonákladová letecká společnost WestJet je dalším dopravcem, který zařadil do své flotily Boiengy 787 Dreamliner. Firma tento týden převzala od Boeingu první z deseti letadel 787-9. Je už 45. leteckou společností, která s dreamlinery létá.

I když se WestJet profiluje jako nízkonákladová letecká společnost, dreamliner bude létat s třemi třídami na palubě. Ve flotile druhé největší kanadské aerolinky má postupně nahradit Boeingy 767.

Dodání prvního dreamlineru znamená pro WestJet novou kapitolu,“ řekl šéf aerolinek Ed Sims. Nové letadlo má pomoci firmě založené v roce 1996 expandovat na nové trasy. Jedním z příkladů je spojení Calgary, kde WestJet sídlí, s irským Dublinem. Dreamlinery se objeví i na trasách do Paříže a Londýna. Dreamliner aerolinka nasadí od 20. února nejprve na vnitrostátní linky mezi Torontem a Calgary, od 28. dubna pak na lety přes oceán.

WestJet pojmenoval první letadlo po svém zakladateli Clive Beddoeovi. Poprvé WestJet nabídne cestujícím například plně rozložitelné sedlalo v byznys třídě.

V byznys třídě je celkem 16 míst, v premium economy pak 21 míst. Zbytek z celkové kapacity 320 míst připadá na ekonomickou třídu.

 

Tagy Boeing 787-9 dreamliner westjet
Žádné komentáře