Dálnice D1 se v sobotu u Prahy na několik minut uzavře, pak bude provoz omezen

Stavba protihlukové stěny u D1 u Průhonic. Pramen: ŘSDStavba protihlukové stěny u D1 u Průhonic. Pramen: ŘSD

Podle ŘSD je úplná uzavírka nutná kvůli transportu ocelové konstrukce na stavbu protihlukové stěny.

Řidiči mířící v sobotu ráno po dálnici D1 do Prahy musejí počítat se zdržením. Silničáři, kteří budují u Újezdu u Průhonic protihlukovou stěnu, dálnici ve směru na Prahu v 6:00 na několik minut uzavřou. Doba úplné uzavírky přitom není upřesněna, v tiskovém sdělení uvádí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zhruba pět minut, na twitteru pak 15 až 20 minut. Uzavření zajistí policie.

Podle ŘSD je úplná uzavírka nutná kvůli transportu ocelové konstrukce na staveniště. Omezení potrvá i po otevření dálnice, až do 12:00 se bude na Prahu jezdit jen ve dvou pruzích. Důvodem je rozmísťování jeřábů, které budou ocelovou konstrukci usazovat na místo. Po usazení ocelové konstrukce a demontáži jeřábů dojde k obnovení provozu ve třech pruzích, které mají ovšem kvůli stavbě omezenou šířku.

Uzavření dálnice není o těchto prázdninách ojedinělé. Například koncem června byly o víkendu uzavřeny hned tři dálnice (D46, D2 a D11). Do dějin české dálniční sítě vstoupí především uzavírka D11, kde pražská Technická správa komunikací nedodržela harmonogram demolice mostu přes dálnici. Místo nedělního rána tak došlo k plnému zprůjezdnění dálnice až o dva dny později.

Tagy D1 Protihlukové stěny ŘSD uzavírka dálnice
Žádné komentáře