D35 má další povolení pro šest kilometrů kolem Vysokého Mýta

Vizualizace úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSDVizualizace úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic získalo důležité povolení na dalších 6 kilometrů dálnice D35 pro úsek z Vysokého Mýta do Džbánova.

Ředitelství silnic a dálnic získalo důležité povolení na dalších 6 kilometrů dálnice D35 pro úsek z Vysokého Mýta do Džbánova. Na twitteru to oznámil generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Rozhodnutí je už umístěno na úřední desce Městského úřadu ve Vysokém Mýtě.

Předchozí územní rozhodnutí zrušil krajský úřad kvůli stížnostem obyvatel Knířova, části Vysokého Mýta. Přepracování a schvalování zabralo téměř dva roky. Úřad nově stanovil podmínku aktualizace hlukové studie, která povede k upřesnění podoby protihlukových stěn. Rozhodnutí na 139 stránkách ukládá ŘSD celkem 45 podmínek, například vytvoření migračních koridorů, sledování stavu podzemních vod nebo vegetační úpravy. Pokud rozhodnutí nabude právní moci, ŘSD může začít s přípravou dokumentace pro stavební povolení a výkupem pozemků.

ŘSD podle informačního letáku na svých stránkách počítá s tím, že začne stavět v roce 2022, hotovo by mělo být v roce 2025. Náklady mají přesáhnout dvě miliardy korun.  Trasa má vést po západním okraji Vysokého Mýta.

Trasa D35 u Vysokého Mýta. Foto: ŘSD

Trasa D35 u Vysokého Mýta. Foto: ŘSD

ŘSD aktuálně staví dva úseky D35 z Opatovic do Časů a z Časů do Ostrova. Úsek Ostrov – Vysoké Mýto zatím územní rozhodnutí nemá, ŘSD ho ale očekává v nadcházejících týdnech.

ŘSD loni na konci roku získalo územní rozhodnutí pro úseky kolem Litomyšle, přišly ale už proti němu první námitky.

Tagy D35 Ředitelství silnic a dálnic Top Vysoké Mýto - Džbánov
29 komentářů