dkv-spojujeme

D10 u Prahy čeká po dva víkendy kompletní uzavírka kvůli bourání mostu

Demolice mostu přes dálnici. Foto: ŘSDDemolice mostu přes dálnici. Foto: ŘSD

(Aktualizováno 24.3. 14:45) Řidiče na dálnici D10 hned na prvních kilometrech za Prahou čeká nacházející víkend (a pak ještě jeden

(Aktualizováno 24.3. 14:45) Řidiče na dálnici D10 hned na prvních kilometrech za Prahou čeká nacházející víkend (a pak ještě jeden dubnový) kompletní uzavírka v úseku z Prahy k exitu Zápy / Brandýs nad Labem.

Přípravné práce na stržení začnou už ve 13. hodin, od 20 hodin až do nedělních 10 hodin bude úsek úplně uzavřen. Objízdné trasy vedou po dálnici 11 k exitu Jirny, kde se pak auta vrací zpět na D10 po silnici II/101.

Dokončovací práce budou probíhat v neděli 24. 3. 2019 od 10:00. V té době však již bude provoz sveden na dálnici D10 do jednoho jízdního pruhu v obou směrech, od 16 hodin pak již bude provoz veden opět obousměrně dvěma jízdními pruhy.

Stavbařům se nepodařilo ale silnici uvolnit včas, dálnice i po dvou a půl hodinách zůstal uzavřená. Nakonec ji silničáři otevřeli až před třetí hodinou odpolední se zpožděním téměř pět hodin. Stavební firma ale nakonec zvládla i další demolice, nemělo by tak dojít k původně plánovanému dalšímu uzavření dálnice 6. a 7. dubna.

Zakázku na rekonstrukci mostu získala společnost Doprastav, investorem je Středočeský kraj. Ten za nový most zaplatí 25 milionů korun bez DPH.  Jde o most na silnici III.třídy, který spojuje přes D10 Svémyslice a Zeleneč. V čase výstavby dojde k demolici stávající nosné konstrukce a spodní stavby. Následně budou vybudovány nové podpěry. Na nosné konstrukci bude osazen nový mostní svršek včetně železobetonových říms, na kterých budou osazena mostní svodidla.

Kvůli stržení mostu dojde i k přetrasování některých autobusových spojů. Podle stránek obecního úřadu Svémyslice
nebudou jezdit během výluky jen dva spoje autobusové linky 353 – v 7:15 a v 8:05, poslední noční spoj pojede o cca hodinu později. Autobusy budou jezdit jednosměrně. Ranní spoj bude přijíždět z Horních Počernic přes Radonice a ze Svémyslic poté pojede přes Zápy a Mstětice do Zelenče. Odpolední spoje pojedou v opačném směru.

Mapa objízdné trasy při uzavírce D10. Foto: ŘSD

Mapa objízdné trasy při uzavírce D10. Foto: ŘSD

Kvůli demolici byla v uplynulém víkendu uzavřena i dálnice D1 u Mirošovic. ŘSD z bourání mostu zveřejnilo zajímavé video o tom, jak demolice probíhá a co ji předchází.

Tagy D10 most Svémyslice Top uzavírka D10
24 komentářů