D10 u Mladé Boleslavi bude mít během víkendu definitivně šest pruhů

Rozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSD

Během víkendu z dálnice zmizí dopravní omezení.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) finišuje s úpravami dálnice D10 mezi exity 46 Kosmonosy a 44B Mladá Boleslav. Vybudováním průpletového pruhu ve směru od Turnova bude mít tento úsek nově šest pruhů.

K otevření části pruhu došlo už v listopadu, provoz byl ale ještě omezený. Průpletový pruh už několik let používají řidiči v opačném směru. „V této části D10 se průměrná denní intenzita provozu pohybuje okolo 40 000 vozidel. Čtvrtinu představují těžká nákladní vozidla. Toto z pohledu řidičů navýšení jízdních pruhů bude mít významný vliv na bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Část nového průpletového pruhu už byla uvedena do provozu v režimu předčasného užívání stavby před několika týdny. Zatím k budované opěrné zdi. V průpletovém úseku dochází k vzájemnému křížení jízdní dráhy mezi vozidly přejížděním z jednoho jízdního pruhu do druhého v jednom směru.

„Aktuálně je třeba ještě dokončit nový zádržný systém na římse zdi, instalaci svislého dopravního značení na portálu před dálnicí D10. Souběžně s instalací svodidel a svislého dopravního značení zasypáváme zeď na její straně mimo těleso komunikace,“ popsal Buček. Během víkendu dojde k demontáži dopravně-inženýrského opatření a nejpozději v pondělí zde již řidiči projedou bez jakéhokoliv omezení. Stavební práce za více než 83 milionů korun bez DPH provádí od poloviny srpna společnost Colas CZ.

Nejde o jediné úpravy D10 v tomto úseku. Již příští rok má začít přestavba mimoúrovňové křižovatky Kosmonosy, současně začaly práce na přípravě rozšíření na šest pruhů od Bezděčína k Mladé Boleslavi.

Rozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšíření D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšířená D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSD
Tagy Colas CZ D10 Kosmonosy Mladá Boleslav Ředitelství silnic a dálnic ŘSD šestipruhová dálnice
18 komentářů