D10 čeká uzavírka kvůli bourání mostu. Omezení na D1 o víkendu nakonec nebude

Demolice mostu přes dálnici. Foto: ŘSDDemolice mostu přes dálnici. Foto: ŘSD

Řidiče na dálnici D10 čeká ze soboty na neděli další kompletní uzavírka v úseku mezi Prahou a Brandýsem nad Labem.

Řidiče na dálnici D10 čeká ze soboty na neděli další kompletní uzavírka v úseku mezi Prahou a Brandýsem nad Labem. Na dálnici současně od neděle vypukne i další omezení kvůli opravě povrchu i prodlužování odbočovacího pruhu.

K omezení na D10 o dojde kvůli osazování nosníků mostu Svémyslice. Jde o akci Středočeského kraje. Už v sobotu od 13 hodin bude omezen provoz každým směrem do jednoho pruhu, od 21 hodin do 6 hodin bude dálnice zcela uzavřena. Po šesté až do nedělního poledne by měl být provoz obnoven v jednom pruhu.

Řidiče ve směru na Mladou Boleslav ŘSD odvede po D11 a pak po silnici 101 zpět na D10, v opačném směru pak ze Záp na Jirny a na silnici 611 zpět k exitu Radonice.

Mapa objízdných tras pro uzavírku na D10. Foto: ŘSD

Mapa objízdných tras pro uzavírku na D10. Foto: ŘSD

ŘSD uzavírky využije k tomu, že plně připraví uspořádání silnice pro omezení během další opravy. Půjde o opravu levého pásu mezi Radonicemi a Svémyslicemi. Zakázku za 116,7 milionů korun získala podle registru smluv společnost M-Silnice.

„Využijeme úplnou uzavírku D10 z důvodu osazování nosníků nadjezdu Svémyslice a provedeme instalaci DIO (dopravně-inženýrské opatření),“ potvrdil mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Oprava se týká levého směru D10 ve směru do Prahy na kilometrech 3,6 – 7,6, potrvá do 6. října. Doprava bude v režimu 1/1 + 2, měly by tedy zůstat zúžené čtyři proudy. Výjimkou bude doba instalaci a deinstalaci DIO.

V rámci stavby dojde nejen ke kompletní opravě levého pásu, ale také úpravě křižovatky Radonice. „V rámci stavebních prací bude prodloužen odbočovací pruh pro nájezd do tohoto mimoúrovňového křížení na délku 260 m. Jeho současná délka neodpovídá normovým požadavkům pro tuto kategorii pozemní komunikace,“ vysvětlil Studecký.

Řidiče měly čekat o víkendu  velké komplikace i na D1. Původně mělo začít  velké omezení na D1 hned na výjezdu z Prahy v pátek odpoledne, nakonec začne v noci z neděle na pondělí. U Mirošovic mělo dojít  k opakovanému uzavření dálnice během noci ze soboty na neděli, i to je zatím odloženo na neurčito.

 

https://www.facebook.com/StavebniSkupinaEUROVIACS/posts/2923797674360577

 

Tagy D1 D10 omezení dopravy Ředitelství silnic a dálnic
5 komentářů