Eurovia začne s velkou opravou D1 u Prahy, u Mirošovic budou úplné uzavírky

Stavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravyStavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravy

Řidiče na dálnici D1 čekají hned na kraji Prahy od pátku další nemalé komplikace. Chystá se zde nová etapa opravy,

Řidiče na dálnici D1 čekají hned na kraji Prahy od pátku další nemalé komplikace. Chystá se zde nová etapa opravy, která začne v pátek večer mezi kilometry 2,3 a 11,2 rozmisťováním dopravního značení. Společnost Eurovia tu následně kompletně opraví povrch dálnice, součástí zakázky za 423 milionů korun je i úprava odpočívek. O víkendu se o kus dál u Mirošovic přidá další fáze modernizace D1, která přinese i opakované uzavření dálnice.

Rozmisťování provizorních značek na D1 u Prahy začne v pátek večer a potrvá do neděle ráno. „Poté budou během neděle otevřeny přejezdy středního dělícího pasu a převeden provoz. Následně v pondělí 29. července zahájíme frézování stávajícího povrchu vozovky,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Letošní uzavírka je naplánována do října, pokračovat bude opět příští rok v létě. Kromě opravy povrchu vozovky dojde k sanaci mostů, opravě odvodnění, dílčím opravám podkladních vrstev, dopravního značení, protihlukových stěn a veřejného osvětlení. Doprava bude vedena převážně v režimu 2+1+1 jízdní pruh. V každém směru tedy jeden pruh ubude.

Práce zasáhnou také do sjezdů a nájezdů na dálnici, konkrétně v místě sjezdu Šeberov, Chodov. Ten bude v první fázi uzavřen. Na konci srpna pak bude několik dní uzavřena větev z D0 na Brno a doprava povede po vyznačených objízdných trasách.

U Mirošovic pak řidiče čekají kromě dlouhodobých omezení i úplné uzavírky dálnice. Dojde k nim v noci ze soboty 27. na neděli 28. července, kdy se desetkrát vždy na 20 minut dálnice u Mirošovic uzavře. V rámci modernizace úseku Mirošovice – Hvězdonice zde bude probíhat montáž ocelových nosníků nově budovaného mostu přes dálnici.

Dálnice bude obousměrně uzavírána v době, kdy speciální jeřáb bude osazovat nosník. Následně bude provoz obnoven, nachystán další nosník a opět bude provoz zastaven. Takto celkem desetkrát. Celá akce je naplánována v čase mezi 22:00 a 08:00, přičemž mezi km 21,995 až 22,335 bude provoz veden v režimu 1+1 od sobotních 18:00. V neděli ráno po skončení akce bude v místě obnoveno opatření provozu v režimu 2+2 jízdní pruhy. Uzavírání dálnice bude na místě řídit policie.

Objízdné trasy nebudou vyznačeny, o víkendu tak bude vůbec nejlepší se dálnici D1 úplně vyhnout.

Tagy D1 dálnice eurovia ŘSD
6 komentářů