D1 u Průhonic čeká další velká oprava, půlmiliardovou zakázku získala Eurovia

Stavba na D1, foto: Ministerstvo dopravyStavba na D1, foto: Ministerstvo dopravy

Kromě šesti uzavírek na mezi Mirošovicemi a Kývalkou kvůli modernizaci dálnice D1 čeká řidiče další velké omezení hned za Prahou.

Kromě šesti uzavírek na mezi Mirošovicemi a Kývalkou kvůli modernizaci dálnice D1 čeká řidiče další velké omezení hned za Prahou. Ředitelství silnic a dálnic chystá opravu devítikilometrového úseku u Průhonic ve směru na Brno.

ŘSD již vybralo vítěze soutěže na opravu. Zakázku za 422 milionů korun bez DPH získala společnost Eurovia. Oprava je rozdělena na dvě etapy. První začne 27. července a skončí 19. října, druhá je naplánována na jaro.

Podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého se letos bude v první etapě opravovat dálnice ve dvou úsecích: km 2,320 – 5,283 a km 9,485 – 11,200. Zakázka se týká také opravy vozovky a krajových svodidel exitu 2 a odpočívky Újezd u Průhonic ve směru na Brno. Součástí akce je i oprava veřejného osvětlení ve středním dělícím pásu od nultého kilometru až po druhý kilometr i osvětlení.

Oprava úseku z Prahy do Mirošovic běží postupně od roku 2014, má pokračovat i v dalších letech. Kvůli extrémnímu využití dálnice přináší pravidelně tyto opravy kolony.

Plán oprav D1 mezi Prahou a Mirošovicemi. Foto: ŘSD

Plán oprav D1 mezi Prahou a Mirošovicemi. Foto: ŘSD

Tagy D1 D1 Průhonice eurovia Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
18 komentářů