D1 je už plně průjezdná, rekordní omezení letos skončila

Modernizovaná D1. Foto: Eurovia CSModernizovaná D1. Foto: Eurovia CS

Příští rok zbývá dokončit 50 kilometrů modernizace.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes po 19. hodině zprovoznilo poslední úsek dálnice D1, na kterém ještě letos probíhala modernizace.

Po dopoledním odstranění mobilních svodidel a přechodného značení ve směru na Prahu mezi 82. a 90. kilometrem z Koberovic do Humpolce je kompletně průjezdný i úsek ve směru do Brna. Deníku Zdopravy.cz to potvrdil mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Už během dne došlo ke kompletnímu otevření mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi. Pro letošní rok jsou tak práce na D1 ukončeny, začnou na jaře příštího roku. Na podzim by měla být modernizace už komplet hotová.

Od roku 2013, kdy celá modernizace 160 kilometrů mezi Mirošovicemi a Kývalkou začala, byla letošní stavební sezona rekordní délkou i množstvím omezení. Modernizace probíhala na sedmi úsecích o celkové délce 71 kilometrů.

Na posledních pět úseků se stavbaři vrátí na jaře. „Práce budou obnoveny opět v příštím roce s ohledem na klimatické podmínky,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Milan Buček. V roce 2021 zbývá modernizovat necelých 50 kilometrů. Osm z nich bude dokončeno hned na jaře na úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde budou zhruba měsíc probíhat dokončovací práce ve středním dělícím pásu, a to bez větších omezení pro řidiče. Fakticky tak budou v příštím roce probíhat práce na čtyřech úsecích v délce zhruba 41 kilometrů.

Celá modernizace má být hotova v říjnu 2021.

Tagy D1 D1 modernizace D1 modernizace úseku Mirošovice - Hvězdonice modernizace D1 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
37 komentářů