D1 čekají o víkendu dvě velké uzavírky. Včetně úseku, kde práce zastavil Babišův telefonát

Dálniční tunely Klimkovice. Foto: ŘSDDálniční tunely Klimkovice. Foto: ŘSD

Řidiče na dálnici D1 čekají velké uzavírky. U Mirošovic dojde k opakovanému uzavření dálnice, už dnes večer se zavře klimkovický

Řidiče na dálnici D1 čekají velké uzavírky. U Mirošovic dojde k opakovanému uzavření dálnice, už dnes večer se zavře klimkovický tunel před Ostravou. Oznámilo to dnes Ředitelství silnic a dálnic.

Eurovia bude u Mirošovic montovat ocelové nosníky nového mostu přes dálnici. Kvůli tomu se v noci ze soboty a neděli desetkrát vždy na 20 minut vždy zcela uzavře.

„Dálnice bude obousměrně uzavírána v době, kdy speciální jeřáb bude osazovat nosník. Následně bude provoz obnoven, nachystán další nosník a opět bude provoz zastaven. Takto celkem desetkrát. Na nově budovaný most bude osazeno celkem šest kusů nosníků a proběhnou také nezbytné související práce, jako je například osazení bednění, které si vyžádá rovněž uzavření dálnice,“ popsal práce mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Celá akce je naplánována v čase mezi 22:00 – 08:00, před omezením bude už sobotních 18 hodin provoz v režimu 1+1. Objízdné trasy nebudou vyznačeny. „Chtěli bychom požádat řidiče, aby si svou cestu po D1 o tomto víkendu naplánovali a počítali se zdržením,“ dodal Studecký.

V případě úseku u Mirošovic jde o práce, které měly původně proběhnout už před dvěma týdny. Na poslední chvíli je zastavil premiér Andrej Babiš, který chtěl dopřát řidičům klidnější provoz během víkendu. Tehdy zastavil i omezení na výjezdu z Prahy, tato oprava už začala. Ředitelství silnic a dálnic bude muset platit společnosti Eurovia miliony korun navíc za to, že na poslední chvíli stavbu odložilo.

Řidiči musí počítat s ještě delším omezením na úseku D1 u Klimkovic. Už od pátku 20 hodin budou tunely zcela uzavřeny, uzavírka skončí v pondělí ve 4:30. Úplná uzavírka je nutná z důvodu zkoušek nově instalovaných technologií a převedení dopravy do již zmodernizovaného pravého tunelu. Objízdná trasa povede po silnici II/647.

V tunelu Klimkovice probíhá oprava středního rozsahu po 10 letech provozu Došlo k výměně vzduchotechniky a upgrade kamerového, řídícího a bezpečnostního systému i sanace stavební části tunelu. Náklady na celou akci dosahují 116 milionů korun.

Řidiče čeká v září ještě podobná uzavírka. Od pondělí začnou pracovat stavbaři v levé tunelové troubě (směr Brno). Doprava bude vedena v režimu 1+1 v pravém tunelu. Opravy potrvají do 6. 9. a následně proběhne do 9. 9. opět úplná uzavírka.

Tagy D1 Ředitelství silnice a dálnic
8 komentářů