CZ LOKO poslalo do Srbska dvě lokomotivy, převáží je kamiony

Nakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor PalkoNakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor Palko

Pro CZ LOKO jde o druhou zakázku v Srbsku.

Společnost CZ LOKO dokončila zakázku na dvě lokomotivy EffiShunter 300 pro srbského státního dopravce Srbija voz. Dvě lokomotivy se do Bělehradu přepravují po silnici z důvodů nákladů i jednodušší administrativy.

CZ LOKO uspělo v tendru srbské společnosti loni v únoru. Srbija voz lokomotivy využije ve stanicích a depech. V Srbsku od loňska jezdí dva EffiShuntery 300, které si loni objednal státní správce tratí Infrastruktura železnice Srbije. Ten je využívá při vozbě lehčích pracovních vlaků nasazovaných k údržbě železniční infrastruktury. Součástí obou zakázek je instalace národního zabezpečovače Indusi. Lokomotivy jedou do Srbska přes Rakousko a Maďarsko. V železničním depu Makis v Bělehradu je přeloží zpět na koleje.

EffiShunter 300 je dvounápravová lokomotiva poháněná spalovacím motorem CAT C13 o výkonu 328 kW s elektrickým přenosem výkonu AC/DC a maximální rychlostí 60 km/h.

Nakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor PalkoNakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor PalkoNakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor PalkoNakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor PalkoNakládka lokomotiv EffiShunter 300 do Srbska. Foto: Dalibor Palko
Tagy CZ Loko EffiShunter 300 Srbija voz Srbsko Top
50 komentářů