Cyklohráček a další turistické vlaky kolem Prahy kvůli okresním uzávěrám nevyjedou

Cyklohráček. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářCyklohráček. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Provoz sezónních vlaků bude zahájen později, podle vývoje protiepidemických opatření

Ani osmá sezona dětského vlaku Cyklohráčku nezačne v Praze a okolí podle plánu. Kvůli omezení pohybu mezi okresy se start sezony Cyklohráčku i všech ostatních turistických vlaků odkládá z této soboty na neurčito. Podobné to bylo loni, kdy vlaky vyjely s dvouměsíčním odkladem až koncem května.

Kromě Cyklohráčku se zákaz týká například i vlaku CykloBrdy, některých sezónních vlaků na trase Praha – Čerčany – Zruč nad Sázavou/Ledeč nad Sázavou či spěšného vlaku Český ráj (s výjimkou nedělního vlaku Sp 1488).

Nevyjedou zatím ani sezónní vlaky na tratích 063/064/070 mezi Bakovem nad Jizerou, respektive Mladou Boleslaví, Dolním Bousovem a Sobotkou (4 páry spojů), 095 v úseku Straškov – Zlonice/Slaný (3 páry vlaků), 174 Beroun – Rakovník (3 páry vlaků) a 204 Březnice – Rožmitál pod Třemšínem (jeden pár vlaků, přípoj od vlaku CykloBrdy).

Na trati 121 i nadále pojedou v souvislosti s dočasně zrušenými spoji Cyklohráček osobní vlaky z Hostivice do Slaného a zpět (podle zimního jízdního řádu) a naopak nepojedou tři sezónní osobní vlaky mezi Hostivicí a Středokluky. Ostatní vlaky na této trati pojedou beze změn.

„Provoz sezónních vlaků bude zahájen později podle vývoje protiepidemických opatření,“ uvedl mluvčí Českých drah Robert Pagan. Nevyjedou ani turistické motoráčky společnosti KŽC Doprava, potvrdil mluvčí ROPIDu Filip Drápal.

Kasandra (912) v novém kabátě. Pramen: ROPID

Kasandra (912) v novém kabátě. Pramen: ROPID

Tagy České dráhy Cyklohráček KŽC Doprava Top turistické vlaky
94 komentářů