ČSA v úpadku oznámily, že obnoví další linky. Nově chtějí létat i na Maltu

Airbus A319 OK-REQ Českých aerolinií. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A319 OK-REQ Českých aerolinií. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Dopravce plánuje i obnovení letů na Island, prodloužil možnost bezplatné změny letenky.

České aerolinie (ČSA) oznámily, že v příštích týdnech vrátí do letového řádu pět destinací a současně otevřou jedno úplně nové spojení. Expanzi oznámila společnost i přes to, že je aktuálně v úpadku a její osud není jistý.

O rozšíření počtu letů informoval dopravce v tiskové zprávě. Od 2. dubna ČSA plánují obnovit lety do ukrajinské Oděsy (2x týdně), od 16. dubna do Amsterdamu (až dvakrát denně), od 1. května do Kodaně (až 1x denně) a Keflavíku (4x týdně). Od 12. června mají nově létat i na Maltu, vždy jednou týdně v sobotu. Letenky jsou již v prodeji.

ČSA aktuálně provozují pravidelné linky do Paříže, Stockholmu, Kyjeva a Moskvy, počet letů do těchto destinací bude navýšen. „Obnovení provozu ČSA se odvíjí od vývoje epidemiologické situace v jednotlivých zemích a uvolňování cestovních opatření,“ dodala mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková.

České aerolinie jsou 10. března v úpadku, o čemž stránky dopravce nijak neinformují. Dopravce sám přiznal, že cestujícím dluží za letenky téměř miliardu korun. Firma se snaží nalákat cestující i na možnost bezplatné změny letenky až do 30. června. Zda cestující nakonec skutečně poletí, závisí kvůli současné situaci nejen na epidemiologické situaci, ale i insolvenčním správci a věřitelích. Dopravce má aktuálně k dispozici jen tři letadla, může si ale půjčit další od Smartwings.

Tagy České aerolinie ČSA Top
82 komentářů