ČSA ruší kvůli malému zájmu dvě linky do Portugalska

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

Po čtyřech letech provozu opouští České aerolinie trh s přímými lety mezi Prahou a Portugalskem. Firma od 11. června zruší

Po čtyřech letech provozu opouští České aerolinie trh s přímými lety mezi Prahou a Portugalskem. Firma od 11. června zruší sezónní linku do Porta, o den později pak do Lisabonu.

ČSA do obou měst začaly létat třikrát týdně od začátku května. Do Porta začal dopravce létat v roce 2015, do Lisabonu o dva roky později. Postupně měly do Lisabonu létat až čtyřikrát týdně. „Sezónní linky do Porta a Lisabonu nebudou provozovány. Nesplňují naše obchodní očekávání,“ řekla mluvčí firmy Vlaďka Dufková.

ČSA linku zrušily tak, aby cestujícím nemusely vyplácet žádné kompenzace za zrušení letu, využily plně zákonné lhůty 14 dnů. Cestujícím s letenkami na lety po 12. červnu tak jen firma vrátí peníze. Pro řadu může jít o velkou komplikaci, pokud už mají v Portugalsku zajištěné například ubytování či půjčené auto. Let s jinou společností koupený téměř na poslední chvíli může vyjít dráž.

Oznámení o konci linky přichází ve stejný týden, kdy naopak portugalská letecká společnost TAP Air Portugal slaví 15 let provozu linky mezi Prahou a Lisabonem. „Od zavedení linky přepravila letecká společnost TAP Air Portugal mezi Prahou a Lisabonem přes 1,1 milionu lidí, což potvrzuje dlouhodobý zájem českých i zahraničních cestujících. Významná část z nich využívá toto spojení také pro přestup do dalších portugalských destinací, ale i pro cesty do Severní a Jižní Ameriky,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.  Portugalský dopravce letos v letní sezóně létá z Prahy 11x týdně. Firma začínala s třemi lety týdně.

Tagy České aerolinie ČSA LIS OPO Praha - Lisabon Praha - Porto prg smartwings Top
107 komentářů