ČSA odkládají svoji expanzi do Ostravy, čtyřikrát denně začnou létat až od září

Letadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinieLetadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinie

České aerolinie se rozhodly posunout svoji plánovanou expanzi na letech mezi Prahou a Ostravou o čtyři měsíce. Důvodem je nedostatek

České aerolinie se rozhodly posunout svoji plánovanou expanzi na letech mezi Prahou a Ostravou o čtyři měsíce. Důvodem je nedostatek letadel.

Podle původních plánů měly od května létat patnáctkrát týdně, namísto toho zůstanou zatím u provozu devíti letů týdně. „Neplánovaně došlo k prodloužení  revizí našich turbovrtulových letadel a v tuto chvíli nemáme dostatečnou kapacitu na to, abychom mohli nové frekvence odlétat,“ vysvětlil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Plán ČSA počítal se zvýšením provozem od května do června, pak až od září po prázdninách. Rozšířený letový řád začne platit od pondělí 3. září 2018. Podle  něho budou ČSA létat  v pondělí a pátek čtyřikrát denně, ve středu třikrát, v ostatních dnech pak dvakrát nebo jednou denně.

Celkem dojde k navýšení na 15 letů týdně. Cestujícím na původně naplánované lety v květnu a červnu firma nabídla jiné spojení.

Bez ohledu na pozdější termín expanze do Ostravy došlo od počátku května k výraznému zlevnění letenek zhruba o polovinu na 1490 Kč za zpáteční letenku.

Tagy České aerolinie praha - ostrava
11 komentářů