Croatia Airlines začnou létat z Prahy do Splitu

Airbus A319 v barvách Croatia Airlines. Foto: Croatia AirlinesAirbus A319 v barvách Croatia Airlines. Foto: Croatia Airlines

Linka bude v provozu jen přes letní sezónu jednou týdně, ceny letenek jsou výrazně níže oproti Smartwings.

Chorvatská společnost Croatia Airlines se na konci června stane druhým dopravcem, který nabídne přímé letecké spojení mezi Prahou a Splitem. Létat bude jednou týdně.

Dopravce start nové linky oznámil dnes na svých stránkách. Létat zatím bude jednou týdně, v sobotu od 26. června. Naplánované jsou jen do 11. září. Zejména cenově půjde o konkurenci pro lety Smartwings, které na trase počítají od června s každodenním spojením. Nejlevnější zpáteční letenky začínají na 3700 Kč.

U Smartwings ceny na většinu léta začínají na šesti tisících korunách za zpáteční let, oproti chorvatské konkurenci ale nabízejí podstatně více letů.

Letový řád počítá s odletem ve 21:05 z Prahy a příletem ve 22:30 do Splitu, z Chorvatska v 18:30 s příletem ve 20:05. Na trasu nasadí dopravce Airbus A319. Kromě linky do Splitu letos Smartwings plánují lety do chorvatského Dubrovníku, Ryanair pak do Zadaru.

Spojení do Chorvatska veřejnou dopravou čeká letos i další rozmach v podobě nové linky RegioJetu vlakem z Prahy až do Splitu, která doplní loni otevřené spojení do Rijeky.

Tagy Chorvatsko Croatia Airlines letiště praha Praha - Split prg SPU
51 komentářů