Co den, to další expanze. Wizz Air plánuje další růst, v Česku obnovil provoz první linky

Airbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Pixabay.comAirbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Pixabay.com

Letecká společnost Wizz Air pokračuje v další velké expanzi. Poslední týden se stalo už téměř zvykem, že každý pracovní den

Letecká společnost Wizz Air pokračuje v další velké expanzi. Poslední týden se stalo už téměř zvykem, že každý pracovní den oznámila nejen novou linku, ale rovnou i zřízení nové základny. Maďarská společnost tento týden obnovila i provoz z Prahy.

Jen od středy do pátku firma oznámila otevření dvou nových základen a celkem 23 nových linek. Firma umístí svá letadla do německého Dortmundu a do ruského Petrohradu. Ten se stane i první základnou Wizz Air v Rusku.

V Dortmundu bude mít Wizz Air umístěny tři airbusy, v Petrohradě jeden. Za poslední dva týdny firma ohlásila zřízení základen v celkem sedmi městech.

Expanze Wizz Air je ale částečně hrou s čísly: firma nepořizuje tolik nových letadel, redukuje ale počty letounů na stávajících základnách a přesune je na nové. V případě Dortmundu se stane Wizz Air na tomto letišti dominantním hráčem s celkem 48 destinacemi.

Wizz Air tento týden obnovil své spojení i z Česka, ve čtvrtek se vrátil na linku z Prahy do Kišiněva. Firma již potvrdila obnovení spojení do gruzínského Kutaisi a italského Bari, během července otevře nové linky do Tirany, Bukurešti a Varny.

Tagy Wizz Air
24 komentářů