Čistý design zůstane. Opravená stanice metra Jiřího z Poděbrad bude nastálo bez reklam

Stanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný

S nájemcem reklamních ploch se uzavřel dodatek ke smlouvě. Plochy se našly jinde.

Loni v listopadu se po desetiměsíční rekonstrukci v Praze otevřela kompletně opravená stanice metra Jiřího z Poděbrad na lince A. Představitelé města a dopravního podniku si na slavnostním otevření pochvalovali hlavně celkovou technologickou modernizaci, ale zároveň návrat k původnímu čistému designu z 80. let.

Cestující si mohli vychutnávat jízdu ve stříbrno-bronzovém tubusu eskalátorového tunelu bez osazených reklamních poutačů. Ty se však podle tehdejšího vyjádření dopravního podniku měly do stanice brzy v nějaké formě vrátit.

Obrazem: Metro Jiřího z Poděbrad otevřeno. Podívejte se na čistý design i novinky

Mezi cestujícími následně na sociálních sítích vznikl požadavek, aby se zdařilá rekonstrukce reklamou „nekazila“. K tomu se připojili i někteří pražští politici a zejména architektka metra Anna Švarc. Ta dlouhodobě pracuje na novém decentnějším konceptu reklamních ploch v metru.

Zachovat čisté stěny u eskalátorů se zatím v Praze povedlo pouze v jednom z výstupů ze stanice Anděl.

Dopravní podnik je totiž vázán smlouvou na poskytnutí prostoru reklamní agentuře a má od ní za to nemalé příjmy. Úbytek reklamních ploch tak musí být kompenzován jinde a se souhlasem agentury.

Nedávno však byla podle informací deníku Zdopravy.cz dohoda uzavřena a stanice Jiřího z Poděbrad bude nadále bez instalace poutačů.

V případě Jiřího z Poděbrad se reklama do stanice opravdu nevrátí a bude zde tedy zachována architektonická čistota,“ potvrdil Zdopravy.cz náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib.

Dodal, že se podařilo dosáhnout shody všech zainteresovaných stran, tedy dopravního podniku, architektky metra a nájemce, což je vysoutěžená reklamní agentura.

Do tramvaje s nudlí. Praha chce více hlídat reklamy v MHD, jinde už jasná pravidla mají

S tou byl v této záležitosti uzavřen dodatek ke smlouvě.

Ve stanici dosud září novotou tradiční konvexně-konkávní hliníkové obklady. Čistotu designu podtrhuje i obnovené zapuštěné stropní osvětlení, které nahradilo závěsné zářivkové konzole instalované v 90. letech.

Stanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýStanice metra Jiřího z Poděbrad. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný
Tagy Anna Švarc dpp reklama v metru stanice metra Jiřího z Poděbrad Zdeněk Hřib
35 komentářů