Čína otevřela za měsíc přes tisíc kilometrů vysokorychlostních tratí

Čínský rychlovlak, ilustrační foto. Autor: China Railway CorporationČínský rychlovlak, ilustrační foto. Autor: China Railway Corporation

Čínské dráhy (CR) otevřely za poslední měsíc přes tisíc kilometrů nových vysokorychlostních tratí. Síť rychlovlaků se tak rozšíří na více

Čínské dráhy (CR) otevřely za poslední měsíc přes tisíc kilometrů nových vysokorychlostních tratí. Síť rychlovlaků se tak rozšíří na více než 35 tisíc kilometrů, nejvíce na světě.

Už na konci listopadu začaly jezdit rychlovlaky mezi mezi Wu-chanem a městem Š‘-jen (399 kilometrů) a mezi městy Ž‘-čao a Čchü-fu (235 km). Tento týden došlo k otevření 418 kilometrů dlouhé trati Nan-čchangu do Kan-Čou. Nově jezdí rychlovlaky také po 335 kilometrů dlouhé trase z města Qianjian do Čchang-te.
.
Většina nově otevřených tratí je na 350 kilometrů v hodině. Největší provoz bude na trati mezi Wu-chanem a městem Š‘-jen, kde bude od 30. prosince jezdit 40 párů vlaků.

Čína za letošní rok postavila přes čtyři tisíce kilometrů nových tratí pro rychlovlaky, jejich celková délka přesáhne 35 tisíc kilometrů.

Lidé si budou moci nově koupit i akcie na čínské rychlovlaky. Provozovatel tratě z Pekingu do Šanghaje, společnost Beijing-Shanghai High-Speed Railway patřící pod státní Čínské dráhy, chce prodat na burze 12,8 % akcií. Firma již na burze vydala prospekt emitenta, prodej akcií začne 6. ledna.

Tagy Čína vysokorychlostní železnice v Číně
200 komentářů