China Airlines spustily linku z Tchaj-peje do Prahy, o lety je enormní zájem

Airbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.comAirbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.com

Linka bude v provozu dvakrát týdně, obslouží ji Airbusy A350-900.

V 0:02 místního času odstartoval z letiště Tchao-jüan v Tchaj-peji první let na nové přímé lince letecké společnosti China Airlines. Dopravce plánuje létat z Tchaj-wanu do Prahy dvakrát týdně, na spojení bude nasazovat Airbusy A350-900. První let přistál v 6:57.

Dobou letu jde aktuálně o nejdelší linku nabízenou z pražského letiště. Potrvá 13 hodin a 50 minut, jeho průběh je možné sledovat na Flightradar24.com. Na Ruzyni dosednou cestující prvního letu s číslem CI067 v 7:20 ráno. Do Tchaj-peje odletí letoun z Prahy jako linka CI068 v 11:05, na Tchaj-wanu bude letadlo v 5:35 ráno po 12 hodinách a 30 minutách letu. Linka bude v provozu vždy v úterý a sobotu z Tchaj-wanu a ve středu a neděli z Česka.

O nové spojení je podle několika na sobě nezávislých zdrojů deníku Zdopravy.cz enormní zájem, prakticky všechny lety minimálně v prvním měsíci provozu hlásí údajně velmi vysokou obsazenost. Letenky jsou v prodeji zatím až do konce příštího zimního letového řádu. China Airlines jsou součástí letecké aliance SkyTeam.

Popularita linky může vycházet i z možnosti snadného přestupu v Tchaj-peji do dalších destinací v Asii či Austrálii. Právě například do Austrálie byla cena letenky s China Airlines v době zahájení prodeje mnohem výhodnější než s konkurencí.

Tagy CAL China Airlines CI letecké spojení Česko - Tchaj-wan letiště praha prg PRG-TPE Tchaj-wan
45 komentářů