China Airlines chystají přejmenování, aby více zdůraznily, odkud jsou

China Airlines převzaly poslední A350-900, má speciální zbarvení. Foto: AirbusChina Airlines převzaly poslední A350-900, má speciální zbarvení. Foto: Airbus

Tchajwanští poslanci uzákonili možnost změnit název největších aerolinek v zemi, který by více odrážel jejich zemi.

S Čínou má jejich domovská země dlouhodobě vyhrocené vztahy, přesto na první pohled pro neznalé nese státní tchajwanská aerolinka její jméno. Po 61 letech existence čeká China Airlines nejspíše přejmenování, které má více ukázat, odkud skutečně aerolinky jsou.

Tchajwanští poslanci již schválili návrh na přejmenování dopravce. Podle návrhu má nové jméno ulehčit na mezinárodním trhu zjištění, že jde o tchajwanského dopravce. China Airlines jsou státní.

O změně jména se na Tchaj-wanu mluví od dubna letošního roku. Poslanci podmiňují změnu jména i tím, že dopravce nesmí přijít o svá stávající letecká práva. Tamější politici začali změnu jména řešit poté, co země vyslala speciály China Airlines se zdravotní pomocí do několika států, kde byli zmateni, zda jde o materiál od čínské či tchajwanské vlády. Stávající jméno vychází ze stávajícího úředního názvu Tchaj-wanu: Čínská republika.

Oficiální nový název pro aerolinky zatím nikde nepadl, mluví se například o Taiwan Airlines.

China Airlines vznikly v roce 1959, patří pod alianci SkyTeam. Ve své síti má celkem 160 destinací po celém světě. Na Tchaj-wanu je největším dopravcem, v zemi působí ještě EVA Air a také nově založené aerolinky Starlux.

Tagy China Airlines Tchaj-wan
23 komentářů