ČEZ ESCO postavilo bateriové úložiště pro Porsche, za 4 minuty doplní energii na 100 km

Dobíjecí stanice Porsche na Proseku. Pramen: ČEZ ESCODobíjecí stanice Porsche na Proseku. Pramen: ČEZ ESCO

Porsche chce kombinací stojanů s bateriovým systémem „významně zkrátit“ dobu nabíjení elektroaut.

Společnost ČEZ ESCO vybavila dealerství Porsche na pražském Proseku infrastrukturou pro dobíjení elektrických aut. Jde o první pobočku z kontraktu, který zahrnuje celou síť skupiny Porsche Inter Auto CZ. Součástí první stanice je i unikátní bateriové úložiště. ČEZ ESCO to oznámilo v tiskové zprávě.

Bateriové úložiště Porsche Turbo Charger DC Box o výkonu 320 kW jistí provoz nabíjecích stojanů.
„Aby stanice mohly v každou chvíli řidičům elektroaut značky Porsche garantovat dobíjení na plný výkon a model Porsche Taycan za čtyři minuty doplnil energii na 100 kilometrů jízdy, sekunduje jim speciální baterie,“ uvedla firma, která se rovněž stará o údržbu a servis úložiště.

Dobíjecí stanice Porsche na Proseku. Pramen: ČEZ ESCODobíjecí stanice Porsche na Proseku. Pramen: ČEZ ESCODobíjecí stanice Porsche na Proseku. Pramen: ČEZ ESCODobíjecí stanice Porsche na Proseku. Pramen: ČEZ ESCO

Bateriový box se skládá ze 40 modulů a průběžně ukládá energii dodanou ze sítě. Celkově umí „na jeden zátah“ dodat stojanům 140 kWh elektřiny. Takový objem energie by pokryl spotřebu jedné české domácnosti na 15 dní.

Porsche se výstavbou dobíjecí infrastruktury připravuje na elektromobilní budoucnost. „Do výstavby potřebné infrastruktury v našich dealerstvích Porsche v České republice investujeme v první fázi na pražském Proseku částku okolo 6 milionů korun. Prostřednictvím instalovaného systému na Proseku chceme ukázat, že při vhodné kombinaci stojanů s bateriovým systémem můžeme dobu nabíjení elektroaut významně zkrátit,“ uvedl výkonný ředitel Porsche pro ČR Jan Sedláček.

V České republice je aktuálně registrováno více než 6000 elektromobilů. Loni jich přibylo rekordních 3306.

 

Tagy ČEZ ESCO dobíjecí stanice porsche
121 komentářů