České dráhy zruší sezónní noční vlak do Košic, Bohemia skončí

Lůžkový vůz. Foto: JLVLůžkový vůz. Foto: JLV

Druhý noční vlak Českých drah mezi Prahou a Košicemi od příštího jízdního řádu skončí. České dráhy potvrdily, že už nepočítají

Druhý noční vlak Českých drah mezi Prahou a Košicemi od příštího jízdního řádu skončí. České dráhy potvrdily, že už nepočítají s nasazováním vlaku EuroNight Bohemia, který jezdí hlavně přes léto a v přepravní špičce v závěru roku a kolem státních svátků a prodloužených víkendů.

Vyškrtnutí vlaku vyplývá z návrhu slovenského jízdního řádu, který zveřejnil na svých stránkách Žilinský samosprávný kraj. „S vedením vlaku EN 444/445 v JR 2019/20 nepočítáme,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Podle něj je důvodem zrušení změna obchodního modelu.

Noční vlak Bohemia bude jezdit ještě letos, denní provoz začal minulý pátek, jezdit bude do 17. září. Pak už jen na přelomu října a listopadu.

V návrhu jízdního řádu není zatím ani vedení druhého pendolina mezi Prahou a Košicemi.  Plán na provoz tohoto spoje oznámily České dráhy nedávno Úřadu pro přístup k dopravní infrastruktuře. „Ještě není rozhodnuto. Jeho vedení řešíme s partnery na Slovensku,“ dodal Joklík.

V případě soukromých dopravců ke změnám nedochází: RegioJet bude jezdit nadále se třemi vlaky denně, Leo Express se dvěma.

Tagy České dráhy EN Bohemia noční vlaky Top
46 komentářů