České dráhy zjednodušily nákup jízdenek na noční vlaky

Lůžkový vůz WLABmz Českých drah. Foto: České dráhyLůžkový vůz WLABmz Českých drah. Foto: České dráhy

Změny chystá dopravce i v systému objednávání místa na autovlaku.

České dráhy změnily systém pro nákup jízdenek na noční vlaky. Složitý model nákupu jízdenek do lůžkových a lehátkových vozů byl dlouhodobě terčem kritiky řady cestujících. Nově je možnost výběru jízdenek a místenek do spacích vozů jednodušší a rychlejší.

O změnách informoval dopravce v tiskové zprávě. „Cestujícím se při vyhledání nočního spojení nově hned v prvním kroku zobrazuje, zda je v lůžkových či lehátkových vozech volná kapacita. Zvlášť je uveden zbývající počet míst k sezení, lůžek a lehátek, a to včetně aktuálně dostupné nejnižší ceny jízdenky za tyto služby. Při pokračování v nákupu si pak cestující mohou vybrat z nabídky dostupných ubytovacích služeb, u kterých se zobrazuje také počet zbývajících volných míst a cena jízdenky včetně příslušné rezervace,“ popsal změny mluvčí Českých drah Filip Medelský.

V dalším kroku si cestující mohou vybrat typ vozu a kupé. V předchozím nastavení online prodejních kanálů se cestujícím zobrazovala dostupnost a cena za konkrétní ubytovací službu až po nastavení konkrétních parametrů. Nově cestující vidí hned všechny dostupné možnosti najednou a mohou si tak snadno vybrat, která z nich jim vyhovuje nejvíce.

Po tomto kroku má následovat ještě zjednodušení nakupování místa pro osobní automobil na autovlaku. Dodavatelem technického řešení pro online odbavení Českých drah je společnost Chaps ze skupiny ČD – Informační systémy.

Nový systém nákupu jízdenek do nočních vlaků ČD. Foto: České dráhyNový systém nákupu jízdenek do nočních vlaků ČD. Foto: České dráhyMapa linek nočních vlaků ČD v roce 2024. Foto: České dráhy
Tagy České dráhy Můj vlak noční vlaky
58 komentářů